Vanmorgen stonden hier ineens een paar werkmannen binnen. Nou ja, niet echt onverwacht, want ik had het zelf afgesproken. Dat zou wat zijn, dat je beneden komt en er plotseling vier werkmannen binnen staan: “Zo mevrouwtje, wat kunnen we vandaag voor u doen?” en dan fijn wat klusjes fiksen die al een tijdje liggen. Mocht iemand zich geroepen voelen: Kaat zorgt voor koffie!

Met die hoge gasprijzen van tegenwoordig kun je maar beter proberen je gasverbruik terug te dringen. We hebben nog een vast energiecontract tot begin 2024, maar toch. Wij gaan dit najaar (en als het niet steenkoud is ook in de winter) de woonkamer en de keuken met twee airco’s verwarmen. De rest van het huis wel gewoon met de verwarming, maar dit zou het gasverbruik toch al substantieel naar beneden moeten brengen. Elektriciteit is goedkoper dan gas en met onze zonnepanelen wekken we een deel van onze stroom zelf op. Gratis stroom dus. Ja ik weet dat je officieel eerst de investering terug moet verdienen voor het echt gratis is, maar de zonnepanelen zijn al betaald en dat voel ik niet meer, dus in mijn perceptie is het gratis. Kijk op de wereld volgens Kaat.

Vanmorgen kwamen de mannen van Staycool airconditioning (nee ik heb geen aandelen, ben wel super tevreden) de airco’s installeren. Ze waren met een team van vier man, ze dachten mee en werkten netjes. Techniek en Kaat gaan meestal niet samen, dus ik was blij dat die mannen wisten wat ze deden. Op mijn vragen kreeg ik antwoorden die ik snapte, alleen dat is al fijn. Van de airco boven weet ik nog steeds niet hoe ik die van koelen op verwarmen (of andersom) krijg, maar dankzij de uitleg van Jeroen schakel ik deze twee apparaten moeiteloos van de ene stand naar de andere.

Doodle vond het hartstikke leuk, vier nieuwe vriendjes die kwamen spelen. Onze sta-in-de-weg-hond deed haar naam eer aan, maar dat deerde de mannen niet. Doodle kreeg aaien en knuffels en er werd even gespeeld tussen het werken door. Alleen tijdens het boren zijn we naar buiten gegaan, Doodle en ik. Zij werd nerveus van het harde geluid en ik krijg de kriebels als er in mijn muren geboord wordt (vráág me niet waarom, ik weet het echt niet.)

Na iets meer dan vier uur waren de mannen klaar en kon hun weekend beginnen. De buitenunits hangen netjes, de ene mooi naast de unit van de airco van onze slaapkamer op de zijmuur en die van de airco in de keuken hangt buiten op de oprit.  Die binnenunit hangt achter mijn werkplek, zo wordt de lucht fijn de keuken in geblazen. Heerlijk warm als ik zit te werken of te schrijven! We hebben ervoor gekozen de buitenunit onder het raam op de oprit te hangen, nu resoneert er niks op het dak en de buurman heeft er ook geen last van. Het enige nadeel is dat ik geen diepte zie en daardoor mijn Corsaatje al een keer tegen de muur geparkeerd heb (heel zachtjes, zonder krassen te maken, dat dan weer wel) maar mijn Corsaatje tegen de buitenunit zetten is toch geen slim idee. De unit zit zo hoog dat ik hem zie als ik de oprit op rijd, ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat. Manlief heeft dat vertrouwen minder, hij is op zoek naar een oplossing. Ik vrees het ergste. Mocht je binnenkort ergens op een oprit een airco-unit zien hangen met zo’n oranje fietsvlaggetje eraan vastgemaakt, dan weet je dat manlief een oplossing gevonden heeft. Tot die tijd parkeer ik gewoon voorzichtig 😊

Liefs, Kaat

Door Kaat

2 gedachten over “Stay cool en blijf lekker warm”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *