Niet hamsteren! Dat wist de gebarentolk eergisteren treffend te verwoorden. Zo treffend, dat ze het hele internet over ging met haar gebarentaal. Er is genoeg voorraad voor iedereen, verzekert ook de minister ons. Als we gewoon boodschappen doen is er geen enkel probleem, maar het hamstergedrag van sommige medemensen zorgt ervoor dat het aanvullen van de voorraad een hele uitdaging is voor de supermarkten.

Op Facebook zijn allerlei filmpjes in omloop die uitleggen waarom mensen hamsteren en wat de psychologie erachter is. Wat ik niet snap is waarom ik nou juist toiletpapier zou moeten hamsteren. Lang houdbaar voedsel in blik en pot, boter, meel en eieren, dat begrijp ik ergens nog wel maar toiletpapier? Echt handig zijn de alternatieven niet, maar ook niet onoverkomelijk in een noodsituatie. Ze zullen in de oorlog hun kont toch ook afgeveegd hebben met iets anders dan drielaags Page extra zacht?

Toch zag ik afgelopen weekend bij de plaatselijke supermarkt mensen met karren vol toiletpapier. In de winkel bleek dat ik de slag om het toiletpapier verloren had, geen rol meer te krijgen. Volgens mijn pubers staan de rollen voor grof geld op Marktplaats, maar zo hoog is mijn nood nog niet. Waarom zoveel rollen inslaan?

Zojuist viel het kwartje. Als je toiletpapier droog bewaart bederft het niet. Nooit. Echt lekker zal het niet zijn en voedzaam waarschijnlijk ook niet, maar met wat vocht erbij wordt het een pulp die je met wat fantasie als een soort pap zou kunnen omschrijven. Beetje melk erbij, roeren, en klaar is Kaat! Prima noodmaaltijd op tafel! Mocht de rest van het gezin weigeren het te eten dan kan ik altijd de pap nog gebruiken om mijn creatieve geest te kietelen want volgens mij wordt het een soort papier-maché. Met de rest van de rollen kunnen we allerlei oefeningen doen om in beweging te blijven, dat zag ik op YouTube. Multifunctioneel te gebruiken, zo’n rol!

Schat, snel! Zet de wekker. Morgenvroeg vijf minuten voor opening bij de winkel, toiletpapier kopen. Ik wil de slag om het toiletpapier niet weer verliezen!

Kaat

Door Kaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *