Aan het begin van de coronacrisis begon ik met publiceren van mijn hersenspinsels op blogspot. Vanaf nu heb ik mijn eigen website! “Een eigen website is veel leuker en helemaal niet moeilijk”, zei manlief, terwijl hij de theedoek weghing. “Kom, ik help je wel even, is zo gebeurd.” Een uurtje later had ik een domeinnaam geregistreerd en iets met webhosting gedaan. “Kijk, nu installeer je hier WordPress en dan wijst het zich vanzelf. Als je iets wil weten kijk je maar op Youtube.” Het grote avontuur van mijn eigen website was begonnen.

Ik ben niet echt een digibeet (al zullen mijn pubers daar anders over denken), maar een website bouwen is niet echt mijn ding. Programmeren hoeft gelukkig niet, dat doet WordPress, maar eigenlijk heb ik nog steeds geen idee hoe het allemaal werkt. Zoals je kunt zien is er in ieder geval iets gelukt want je bent hier op mijn website en je leest deze blog. Ik heb een of ander thema gekozen, daar heb ik wat handige plugins aan toegevoegd en her en der nog wat andere trucjes uitgehaald, maar of het allemaal werkt en of dit écht het handigst is zou ik niet weten. Na drie dagen klungelen van mijn kant heeft manlief toch even meegekeken. Dankzij hem heb ik nu hier links ergens een aanmeldlink staan. Als het goed is kun je je met je e-mailadres registreren zodat je automatisch bericht krijgt als ik een nieuwe blog geplaatst heb. Superleuk, maar eerlijk gezegd heb ik geen idee of het allemaal werkt. Daar komen we vast wel achter de komende tijd. Laat mij maar lekker schrijven!

Maar toch… als ik aan de voorkant kijk ziet het er best aardig uit. Voor iemand die geen kaas gegeten heeft van websites maken vind ik het niet zo verkeerd, ik ben best een beetje trots op mijzelf. Mocht jij als lezer nog tips voor me hebben hoor ik dat natuurlijk graag.

Ere aan wie ere toekomt: de foto’s die bij de blogs staan, zijn óf door mij gemaakt, óf ik heb ze van de gratis stockfotowebsite https://www.pexels.com/nl-nl/ gehaald. Marjolein vertelde mij dat je hier gratis stockfoto’s kunt vinden. Er staan hele mooie foto’s op, als je zelf ooit foto’s online wil plaatsen, zonder ze zelf gemaakt te hebben en zonder het copyright van iemand te schenden, raad ik je aan daar eens te kijken.

Door Kaat

4 gedachten over “Hallo eigen website!”
  1. Lieve Kirsten, wat een mooie site! De meeste verhalen ken ik reeds en het blijft een genot om deze te lezen. Ik wens je dan ook veel schrijfplezier zodat wij nog lang mogen meegenieten. Liefs Gondy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *