Jarenlang was anderhalve meter niet meer of minder dan mijn lengte. Officieel volgens paspoort ben ik 1 meter 53, maar de laatste keer illegaal meten bij de kinderarts (dochterlief moest daar zijn en in het weeg- en meetkamertje ben ik toen stiekem onder de meetlat gaan staan) liet zien dat mijn paspoort gemaakt is door een optimistische gemeenteambtenaar. Waarvoor dank.

Na een behandeling aan mijn nek, liggend bij mijn fysio op de tafel, haal ik waarschijnlijk mijn lengte volgens paspoort wel. Helaas geeft Paul maar garantie tot ik ga zitten, dus echt veel heb ik daar niet aan.

In deze tijd van corona heeft anderhalve meter een hele andere betekenis gekregen. Wij zijn zo gewend om in allerlei situaties dicht op elkaar te staan dat het behoorlijk wennen is om dit niet te doen. Iedereen doet z’n best, maar het is best moeilijk om de juiste afstand tot elkaar te houden. Dit leidt soms tot hilarische dansmoves in supermarkten. Vóór corona had ik nog nooit met een winkelkarretje gedanst, nu zijn mijn kar en ik volledig op elkaar ingespeeld en swingen we de sterren van de hemel.

Tijdens het wandelen gaat het afstand houden nog wel, als er iemand aan komt steek je gewoon de straat over. Maar als je even een praatje maakt sta je al gauw te dicht bij elkaar. Want ja, hoeveel is anderhalve meter precies? Gelukkig is er voor iedereen die mij kent een simpel ezelsbruggetje! Stel je gewoon voor dat ik tussen jou en de persoon met wie je wil kletsen op de grond lig. Dan heb je precies de juiste afstand! Zo, probleem opgelost. Dus lieve mensen, geniet van elkaar en vergeet niet aan mij te denken!

Kaat

Door Kaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *