Afgelopen week heeft mijn droger het na twintig jaar begeven. Pas nu hij stuk is besef ik hoeveel ik ‘m gebruik. Ik droog bijna alles in de droger. In de zomer hang ik de was vaak buiten aan mijn droogmolen, ongebruikte energie het goedkoopst en het beste voor het klimaat. Toch gebruik ik de droger in de zomer ook, als de was niet buiten kan, of als ik zachte handdoeken wil. Manlief heeft het liefst van die harde handdoeken, maar de meiden en ik hebben liever heerlijk zachte.

Midden in de winter de was buiten drogen is geen optie, dus ik wil zo snel mogelijk een nieuwe droger. De was hangt nu op een wasrek in de keuken, helemaal niet wassen is geen optie, dan wordt de berg wasgoed te hoog. Ik ben wel selectief en was nu alleen kleding die ik niet in de droger stop.  Laatst had ik spijkerbroeken gewassen. Er zat één spijkerbroek bij die ik niet kon thuisbrengen. Beetje mijn omvang, dus te smal voor manlief en Marjolein, maar veel te lang voor mij en Annemiek is wat uit aan het dijen en ze heeft wat nieuwe broeken, maar deze leek me toch te groot voor haar. Ik snapte er geen jota van. Dom natuurlijk, want ik kom regelmatig sokken, boxershirts en verdwaalde T-shirts tegen van een van mijn schoonzonen. De broek bleek ook zijn eigendom. Hij was ‘m al kwijt, vergeten dat hij hier in de was zat. Ik ben dus niet de enige die af en toe niet nadenkt…

Mijn oude droger was nog zo’n ding met een slang naar buiten, tegenwoordig heb je condensdrogers en warmtepompdrogers. Ik ga voor de laatste, in de hoop dat dit de beste keuze is voor mijn portemonnee én voor het klimaat. In Landgraaf zit een fijne zaak waar ze tweedehands witgoed verkopen mét een jaar garantie. Hergebruik is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. Het leven is al duur genoeg zonder extra grote uitgaven.

Morgenmiddag komt mijn nieuwe droger. De oude gaat mee terug dus daar hoeft manlief niet mee te slepen. Vanmiddag heeft hij de afvoer van de wasmachine al aangepast zodat de slang van de nieuwe droger ook op het riool kan afwateren. Helaas zag ik net in de handleiding dat die slang een accessoire is, dus even duimen dat die erbij zit. Zo niet, dan lossen we het later wel op.

Ik baal ervan dat de oude droger stuk is, ik geef mijn zuurverdiende centen liever uit aan leuke dingen. Toch maakt het vooruitzicht van een nieuwe droger me blij. Net of ik een nieuw speeltje krijg met allerlei spannende knopjes om uit te proberen. Als ik ‘m eenmaal heb gaat dat blije er snel vanaf, maar nu vind ik het stiekem toch leuk. Alle was die niet in de droger kan is al gedraaid, dus morgen overdag heb ik lekker wasvrij. Ook iets om blij van te worden. Laat de zaterdag maar komen!

Door Kaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *