Een Australian Labradoodle is een fantastische hond, maar de vachtverzorging had ik een “tikkeltje” onderschat. Mijn moeder zat vroeger met kam en borstel op de grond, onze Engelse Springerspaniel tussen haar benen. Beestje lag er ontspannen bij, vond het heerlijk en liet zich overal borstelen. Ruby had ook lange haren, dus ik zag het helemaal zitten.

Toen kwam onze Doodle. Vanaf dag één heb ik haar laten wennen aan de borstel, de waterblazer en overal aanraken. Na een paar maanden de eendaagse cursus “knip uw Labradoodle” gedaan. Dat zag ik toen nog zitten, ondanks dat ze vachtverzorging niet zo heerlijk vindt als onze Ruby. Doodle laat het wel toe, maar zeker in bad gaan vindt ze helemaal niet leuk. Na een paar maanden klungelen vond ik onze trimmer met zijn mobiele trimsalon. Hij neemt mijn geklungel heel serieus en geeft me volop adviezen en tips zodat ik haar vacht zelf beter kan knippen en verzorgen. Maar nog belangrijker: het klikte meteen tussen Doodle en hem.

Inmiddels heb ik een halve trimsalon in de bijkeuken. Compleet met tafel, scharen en tondeuse. Met mijn volautomatische borstel heb ik Doodle binnen een minuut of twintig helemaal geborsteld (i.p.v. een uur met de hand). Kam erdoor en klaar is Kaat. Regelmatig doe ik groter onderhoud zoals pootjes van anti-slip voorzien, achteruitgang vrij maken, gordijnen voor de ogen openen en klitten verwijderen. Als die er met borstel en speciale middeltjes niet uit gaan gebruik ik het meest praktische hulpmiddel uit mijn bak: de klittenschaar. Ideaal!

In bad gaan blijft een dingetje. Alleen daarom al laat ik de mobiele badkamer fijn een keer of zes per jaar komen. Vandaag stond de mobiele badkamer weer op de oprit. Doodle was helemaal enthousiast toen ze de trimmer zag komen, tot ze zich realiseerde dat hij zijn badkamer meegenomen had. Helaas voor haar moest ze toch mee. Eenmaal klaar vloog ze het huis in, wég van de badkamer, maar al snel kwam ze nog even knuffelen met haar vriend. We hebben nu de perfecte mix gevonden: Kaat klungelt een paar weken wat aan en de vakman knipt weer recht wat scheef is. Ieder zijn specialiteit!

Kaat

Door Kaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *