Stilstand is achteruitgang. Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor auto’s. Tijdens corona heeft mijn Corsaatje langer stilgestaan dan goed voor hem was. Het is al een oudje, van 2003, maar hij rijdt nog prima. Af en toe wat kwaaltjes, maar meestal zijn die zo verholpen.

Een paar weken geleden startte hij niet meer. Manlief heeft meteen de acculader eraan gehangen en zowaar, na wat extra energie startte hij weer vrolijk. Helaas was het van korte duur. Manlief is heel handig met auto-onderdelen bestellen, dus binnen no-time stond er een nieuwe accu in de gang. Hij is ook best handig met nieuwe accu’s in een auto zetten, dus dat was zo gepiept. Daarna startte mijn Corsaatje weer als een zonnetje.

Eind goed, al goed zou je zeggen. Helaas, pindakaas. Na een dag werken (die ochtend liep hij als een zonnetje) rende ik door de regen naar mijn auto. Maar starten, ho maar! Na tig keer proberen toch mijn vrienden van de #ANWB maar eens gebeld. Mijn redder in nood kwam ruim binnen de beloofde anderhalf uur. Sterker nog, hij was er na iets meer dan een half uur al.

Mijn ANWB-held ging op onderzoek uit en concludeerde dat:

  • De accu niet leeg was;
  • De startmotor ook prima in orde was;
  • Er geen enkele foutmelding in de boordcomputer stond, ook niet van de startonderbreker die de sleutel niet herkende (dat had hij wel verwacht), en dat
  • Hij het eigenlijk ook niet wist.

Maar, dat wat mijn persoonlijke ICT’er (manlief) voor elkaar krijgt door alleen maar naar mijn computer te kijken, lukte deze ANWB-held met mijn auto ook: na een paar keer proberen startte het ding en kon ik weer naar huis.

Een paar dagen later reed Corsaatje me probleemloos van en naar de fysio. Maar toen ik hem een dag later weer mee naar Maastricht wilde nemen weigerde hij opnieuw. Natuurlijk kan ik naar de garage, maar ik wil geen honderden euro’s meer uitgeven aan reparaties. Gisteren liet manlief me zien dat Corsaatje best wel start, ik moet alleen soms 20 keer proberen voor hij aanslaat. Voor nu moet ik het hier even mee doen.

Binnenkort ga ik mijn laatste troef inzetten: ik heb mijn overtreffende trap van een ANWB-held nog achter de hand. Zijn identiteit hou ik geheim, anders steelt iemand hem nog van me. 😜

Hij heeft al heel wat wonderen verricht, misschien lukt het hem nu weer. Hij weet het ook niet precies, maar hij zag nog wel mogelijkheden. Iets met het omzeilen van de startonderbreker ofzo. Ik wacht het maar af. Techniek en Kaat liggen elkaar niet zo, dus als Mr. X komt laat ik hem lekker zijn gang gaan en zorg ik voor koffie en koekjes, terwijl ik hoop op een wonder. Hopen jullie met me mee?

Liefs,
Kaat

Door Kaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *