Van cijfers en gereedschap raak ik lichtelijk in paniek. Voor handvaardigheid en techniek kreeg ik meestal een zesje voor de moeite. De bètavakken waren zeg maar ook niet echt mijn ding. Geef mij maar teksten, letters, papier en pen.

Mijn zusje kan beter klussen dan haar man, mijn moeder komt uit een aannemersfamilie en snapt ook veel op dat gebied, ik ben echter behoorlijk atechnisch. Niet dat ik compleet twee linkerhanden heb, maar twee rechterhanden heb ik beslist niet. Gelukkig is manlief handig, dus ik hoef het ook niet te kunnen. Wat dat betreft hebben we de taken prima verdeeld: wassen en toiletten poetsen doe ik en manlief doet de meeste klusdingen en de auto’s.

Vorig jaar hebben we flink verbouwd. We hebben zelf veel gesloopt, maar ieder z’n vak, dus kwam Harry. Normaal is manlief altijd thuis als er werkmannen in ons huis zijn, maar dat kon nu niet omdat de verbouwing veel tijd in beslag nam. Harry wist wat hij deed en stelde mij nooit moeilijke vragen. Natuurlijk wist ik na de eerste kop hoe hij zijn koffie dronk dus we zijn de maanden samen goed doorgekomen. Ik weet namelijk wél hoe ik klusmannen in de watten moet leggen! Na de verbouwing werd de verwarmingsketel vernieuwd en verplaatst. Na alle maanden die ik met Harry had doorgebracht vond manlief dat hij die dag best kon gaan werken. Dat heeft hij geweten! De mannen hadden veel ingewikkelde vragen dus ik had een hotline met manlief. Met deze ervaring in zijn achterhoofd was hij thuis toen de zonnepanelen kwamen. Ik denk dat hij die mannen een grote dienst bewezen heeft door er te zijn die dag!

De laatste weken brandt er tijdens het rijden een lampje in de auto. Ze kunnen me honderd keer zeggen dat het maar een vuiltje op een sensor is, maar ik word nerveus van rijden met brandende lampjes op het dashboard. Daarom is manlief nu met een van zijn neefjes aan de auto bezig. Laat ik alles doen wat in mijn macht ligt om dat lampje uit te laten zijn…

Koffie heren? Cake erbij? Net uit de oven!

Kaat

Door Kaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *