2020

Door Kaat dec 29, 2020 , ,

Waarschijnlijk gaat 2020 de boeken in als het coronajaar. Net zoals er gesproken wordt over de tijd vóór en na de tweede wereldoorlog –waarom bedenk ik me ineens dat de tijd tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog het interbellum heet?– zal er ook gesproken gaan worden over de tijd vóór en na corona. Een ankerpunt in ons leven.

Negatieve dingen uit 2020 opnoemen is makkelijk. Mijn schoonmoeder drie maanden niet zien, mijn moeder die ik minder zag dan me lief is, onze droomcruise die niet doorging, het in duigen vallen van het hele examenjaar van de oudste, de moeite die de jongste had met het online lessen volgen, de lijst is bijna onuitputtelijk. En dan hebben we nog niet eens van heel dichtbij meegemaakt dat iemand corona had…

Mensen zijn zo geneigd het negatieve te onthouden en de fijne dingen te vergeten. Daarom raad ik iedereen aan een lijstje te maken met dingen uit 2020, groot en klein, die je wél wil onthouden. Hier komt mijn lijstje:

 • Ondanks alles heb ik toch kunnen genieten van mijn gezin, vrienden en familie.
 • Dit blog! Het was spannend om te starten maar het is zo leuk om te doen! Volgend jaar wil ik meer regelmaat in de stukjes krijgen en meer lezers trekken. Hoe en wat dat weet ik nog niet, maar genoeg te doen.
 • Door het kopen van een klein bureautje van een kindje dat te groot was geworden voor het ding, heb ik in de keuken mijn eigen hoekje gemaakt waar ik werk en schrijfsel. Zo blij mee!
 • Onze oudste werd eind februari 18. Ondanks onheilspellende berichten over een bedreigend virus hebben we haar verjaardag nog net heel leuk kunnen vieren.
 • Onze jongste zit weer beter in haar vel. Van puberzilla naar puberella, wat kan een pubermama zich nog meer wensen?
 • Zeven jaar na dato is het communie-album van de jongste eindelijk af. Ik zei toch dat ik het nog zou maken?
  In de zomer kon ik toch naar Duitsland om naar mijn lieve tante (die mij Kaatje Mossel gedoopt heeft) te bezoeken. Het zou zomaar de laatste keer kunnen zijn, al hoop ik haar en mijn lieve neef in 2021 weer te mogen knuffelen.
 • Tóch naar een concert geweest: Club Zoveel van Guus Meeuwis was geheel coronaproof en supergoed georganiseerd. Fantastische avond gehad met de oudste.
 • De stamceltransplantatie van mijn lieve dinnetje is goed gegaan! Ik heb ‘m flink geknepen en een hoop kaarsjes gebrand, maar ze heeft niet dezelfde heftige reactie gehad als een paar jaar geleden. We hebben alweer samen gelachen, zo fijn!
 • Begin december, net voor de tweede lockdown, ook nog naar het theater geweest! Met een lief dinnetje was ik in De Poorterij getuige van Diederick’s debuut, de eerste show die Diederick Ensink solo speelt.
 • Ik heb correctbook ontdekt, notitieboeken waarin je kunt schrijven en je aantekeningen daarna weer kunt uitwissen. Scheelt papier en je helpt er kinderen mee naar school die anders niet naar school zouden kunnen. Voor meer informatie –nee ik heb geen aandelen– kijk op hun website.
 • Last but not least, de leuke reacties die ik krijg op mijn schrijfseltjes. Zo blij mee!

Ik ben benieuwd naar jullie lijstjes. Deel ze hieronder of stuur me een e-mail met je lijstje.

Lieve lezers, bedankt voor het lezen van mijn schrijfseltjes. Ik hoop dat het me gelukt is om af en toe een glimlach op jullie gezicht te toveren tijdens het lezen van één van mijn stukjes. Maak er een mooie jaarwisseling van met z’n allen en geniet van dat wat wél kan.

Laten we erop vertrouwen dat in 2021 hét moment komt dat we elkaar weer mogen bezoeken en vasthouden. En tot die tijd: één Kaat afstand houden!

Kaat

Door Kaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *